En go Vågryttarhelg

Vågryttaren 2019 avgjordes förra helgen. Sol och en del vågor var det, även om många hade önskat sig lite större vågor. Lördagens race bjöd på snabba, men svårfångade dyningar i riktning mot målet. Tur att det fanns lite vindvågor att ta fart på. Söndagen bjöd på mer tekniskt utmanande vågor och åtminstone de längre fram i fältet kanade ner för ganska stora vågor på sina ställen.

Många spurtstrider

Vi har fått många glada tillrop – att vi har en trevlig tävlingshelg med bra banor och bra after-ski på lördagen. Recycled Youth stod för underhållningen och hitlåtarna nynnades vid söndagens registrering.

Pontus lade ut ett fint resereportage på sin facebooksida, det tackar vi för. Här nedan kommer Pontus text och bilder. Vi blandar även med vår egen Kris fantastiska bilder.
————————————————————

Lyxweekend med Vågryttaren

Att tävla i surfski kan innebära mycket, tex att åka långt, sova i tält/i bilen/inackorderad hos någon snäll lokalbefolknin. Den här gången valde jag dock att locka med mig min fru och då var det hotell och lyxweekend som gällde. En härlig roadtripp ner till Göeborg och incheckning på hotell, finmiddag på krog, hotellfrukost och iväg till starten vid Ringhals.

Jag kom fram och registrerade mig och fick nummerlappar att fästa på min Nelo 520XL. Alla gick runt med stora leenden på läpparna och fixade med sin utrustning och hälsade på långväga bekanta, diskuterade hur man skulle klä sig, är det några vindar?, Är det några vågor? Och sånt som hör en tävling till.

Skepparmöte med genomgång av banan och start. Ut på vattnet och värma upp. Lite strul med var vi egentligen sagt att starten skulle gå men allt löser sig med flexibla arrangörer och hjälpsamma medtävlare som fixar. Spännande med start när alla drar iväg och sakta sprider ut sig. Ganska så lite medvind och små vågor men en del surf blev det allt. Själv är jag nöjd med början av loppet men på slutet somnade mina ben och jag tappade mer och mer. Nästa gång så har jag siktat in mig på några som jag minsann ska slå:) Det roliga med tävling är att man kan hitta några framför sig som man kan tävla emot tycker jag.

Efter målgång så var det bara glada leenden överallt och flera som passade på att bada. Vi lastade våra skis på släp och blev skjutsade tillbaka till starten där härlig lunch med fika och prisutdelning tog vid. Sedan var det även efterfest men den stod jag över då jag åkte tillbaka och fortsatte med fördrink på takbar, arkitekturvandring och middag på restaurang följt av hotellfrukost och vandring i Botaniska trädgården medans damerna och herrarnas SS2 gick av stapeln men det får någon annan rapportera om.

Jag bifogar några bilder och tackar Kristin Levemyr för de proffsiga bilderna som hon tog.

Tips på hur man förebygger somnande ben emottages tacksamt i kommentarerna.

Tack alla för en härlig helg.

Pontus

Bilden kan innehålla: himmel, hav, utomhus, vatten och natur
Uppvärmning på vattnet med Ringhals i bakgrunden. Anton, Leif, Joel m.fl
Bilden kan innehålla: 1 person, som ler, barn och utomhus

Pontus hade en bra Lyxhelg. Glad vid målgång.
Bilden kan innehålla: 2 personer, personer som står, personer som sitter, barn, himmel, shorts, utomhus, natur och vatten
Skepparmöte vid Videbergs Hamn.
Bilden kan innehålla: 1 person, står och utomhus
Skepparmöte
Bilden kan innehålla: en eller flera personer, personer som står, himmel, träd, barn, utomhus och natur
Tommy, och Ivan kollar banan inför start på sjökortet.
Axel mot mål.
Anton säkrar tredjeplatsen mot internationellt motstånd
Joel innan start
Gött häng med god mat och fika efter racet, innan prisutdelningen.
Jessica innan start.
Anton är väl förberedd
Uppvärmning vid startlinjen – den vita trekanten är del av en ”enslinje” som var startlinje.
Aterra – Sponsor med bra Carbonology-skis
Förberedelser innan start
NK är bra skis!
Säkerhetsbåten sätter upp små bojar för att markera ut banan.
Elsa och Emma gör upp taktiken innan start.
Segrarna i Damer SS2 gratuleras vid prisutdelningen.
Våra vänner från Danmark, Peter, Flemming, Henning chillar med en kopp kaffe efter racet.
Spurtstrid om segern på lördagen.