Eventpaddling

I samband med våra surfskitävlingar kommer vi att försöka erbjuda paddling i grupp utom tävlan och under organiserade former.

Det har visat sig att en del surfskipaddlare är intresserade att vara med, men vill slippa dimensionen av stress och tävlingshets, framförallt känslan att vara helt ensamma på havet som det fort blir när alla jagar iväg i sitt bästa tempo. Tanken är at eventgruppen samlas samtidigt som de tävlande, nyttjar samma logistiklösning och startar lite innan tävlingsgruppen.

Eventpaddlingen blir mer social, bra träning och medför samtidigt att säkerheten blir högre, alla paddlar tillsammans och exakt samma väg.
Det kommer att för varje event utses en ansvarig som beslutar om samma bana som tävlingsbanan skall användas, eller om det är bättre med en något kortare och/eller mer skyddad sträckning, samt inte minst vilken nivå man bör hålla för att klara av paddlingen.
Det är inte viktigt om man tävlar eller inte, det viktiga är att vi paddlar tillsammans och har roligt.

Håll utkik efter mer info kring ’Eventpaddling’ i samband med våra tävlingar ’Vågryttaren’, ’King&Queen of the Fjord’ och ’Vagnryttaren’. Informationen kommer presenteras på samma sida som tävlingen.