Om…

Det här är en hemsida som drivs av ett antal surfskipaddlare som brinner för att dela med sig av den värld som finns därute. En värld fylld med upplevelser av alla de slag, det är kamratskap, eufori, värme, kyla och mer eller mindre vatten. Men det som genomsyrar allt är FRIHET. Allt detta bara väntar på att DU också skall hitta dit.

västkustsurfski
Västkust Surfski – en gemenskap för surfskipaddlare

WCS (West Coast Surfski) snickrades ihop 2011 när ett gäng Västkustpaddlare bestämde sig för att starta en Facebook-sida för att lägga ut aktiviteter och samla ihop paddlarna på Västkusten. Ett antal namn på paddelgruppen har passerat revy, men det allra längsta och tokigaste är nog Westcoast surfski luck lovers badass grillers, det blev t.om. en lång förkortning.

Nuförtiden är det faktiskt också en förening (medlem i Svenska Kanotförbundet), eftersom det kan vara fördelaktigt i vissa fall. Läs mer om medlemskap  medlemskap här. Det finns också en Facebookgrupp -Västkust surfski, samt nu den här hemsidan. Syftet med just hemsidan är att göra det enklare för nyfikna att testa och komma igång med sporten, de som kliver ut på internet och börjar surfa runt. Vi hoppas att de med hjälp av hemsidan kommer bli inspirerade, hitta den information de söker och hänga med oss och delta i eventen. Samtidigt får de som idag inte är med i Facebook och vår Facebookgrupp en annan informationskanal.Och med hemsidan kan vi få en bra historik, samla bra material som dessutom blir sökbart. Sidan kommer att fokusera på det som händer just på västkusten men ni kommer givetvis att hitta en hel del generell information.
Det är det sociala som är limmet i verksamheten. För mycket reklam och kommersialism saboterar mer än det bidrar med och vi försöker att hålla en generell ton för att vara trovärdiga. Vi vill att alla skall kunna vara med i gemenskapen och alla är alltid välkomna.

Självklart är alla typer av paddlare välkomna till oss och våra aktiviteter; havskajakister, SUP-paddlare och surfskipaddlare med flera. Vi tror att alla som paddlar på havet kan göra gemensam sak och vara med på varandras event och träffar. Vi använder ju samma medium, vattnet. Vi har paddlar, vi har flytande farkoster och en hel del andra gemensamma attiraljer. Och förmodligen delar vi passionen för havet. Det är alltså många mer likheter än skillnader. Vi välkomnar därför alla andra paddlare oavsett farkoster att söka sig till oss och hoppas vi blir inbjudna till alla andras event och träffar. Det gäller att vara nyfiken, då kan man lära sig något, ibland kanske också där man inte förväntar sig det.

Alla kan bidra och alla kan hjälpa varandra med något. Det är bara att höra av sig när ni har något ’delbart’.
Mot havet!