Onsdags-Serien, Våren 2019

Välkommen till OS – 2019

Välj det som passar dig bäst:

    • Nya i sporten är särskilt välkomna. Intro till Surfski. Ungdomar, motionärer, havskajakare, vältränade, otränade, äldre, och alla andra. Kortare bana. Fokus på re-entry. Sedan paddelteknik för att få lite mer fart och bättre stabilitet. Om det finns tillfälle – något om att fånga och surfa vågor.
    • Intermediate-paddlare och uppåt kan paddla i grupp eller i par/trios. Här kan tidigare sprintpaddlare ofta hänga på om det är första gången – se bara till att din re-entry funkar först.  Paddla tillsammans med kompisarna och trivs på vattnet! Långa eller korta banan.
    • Tävling för dem som vill mäta sina krafter och skills. Onsdagsserien avgörs på platssiffra och lägst platssiffra från 3 tävlingar vinner serien. DNS & DNF = sista plats. Paddelvärden får platssiffra 1. Om det är två paddelvärdar får båda platssiffra 2 etc. Javisst, det är möjligt att vinna serien på att fixa fika – och då måste det vara go-fika, gärna hälsosamt såklart!

Obligatorisk fika för alla deltagare efteråt. Att inte stanna för fika = Fikafusk och hanteras av seriens disciplinkommitté 😉


Tid, Plats, Paddelvärd

Nedan kommer vi strax publicera vem som är paddelvärd. Följande onsdagar, save the dates:

24 April.     Smarholmen       Lilian & Göran

8 Maj           Killingsholmen   Evy, Trent, (Teresia)

22 Maj         Jonttis                    Helen, Emma

12 Juni         Lökeberg              Örjan, Paula

26 Juni         ?                              Ann-Christin, Pedro

Platsen blir enligt värdens beslut, helt eller delvis eller inte alls baserad på prognos. En inte alltför vild gissning är att vi kommer använda välkända surfski-spots, där vi brukar paddla, men vi ska också försöka hitta nya hoods, eller de ställen där mindre grupper brukar paddla, men inte alla har varit. Kanske i ditt eget hemmavatten. Ja – Vi kör även om det blir plattvatten – det är en del av sporten. Då får vi svettas, flåsa och jobba med paddel-tekniken!

Tävlings och event-former:

  • Ja, så klart det kommer bli downwind.
  • Vi kommer försöka prova Short Track Surfski, kanske med “impact-zone” och kanske som “entimmeslopp”. Beskrivning av tävlingsformen kommer……
  • Rundbana  med obligatoriska reentry. Många Västkustare är oproportionerligt bra på att paddla i medvind. Det är bra, men vi kan även behöva öva motvind och sidvind.

Banalternativ

En kortare/tryggare bana, cirka 4-5 km. Nybörjargrupp, intermediate-grupp, tävling. En bana som de flesta klarar att paddla i rådande förhållanden. Värden paddlar med nybörjargrupp den kortare turen och börjar med att gå igenom och öva re-entry med hela gruppen. Därefter grundläggande paddelteknik. Värden bedömer därefter om det är möjligt för alla att paddla den korta banan. Alternativ diskuteras om det är någon eller några som behöver mer skyddat vatten för att paddla enskilt och öva re-entry. Därefter paddlar värden den korta banan tillsammans med nybörjargruppen och ger tips om paddelteknik för stabilitet och och hur man fångar (och länkar) vågor.

En längre bana cirka 10 km, kan vara längre. Alla som paddlar den långa sträckan vid downwind ska använda webtrack. Snabbare tävlingspaddlare kör då en något längre sträcka, exempelvis genom att börja med motvinds-paddling eller en rundbana innan downwinden. Det kan vara tryggt för dem som nyligen nått intermediate-nivå att veta att det kommer snabbare och erfarna paddlare bakifrån.

Målet är att alla ska vara i mål ungefär samtidigt, så att vi kan fika tillsammans och ljuga, skryta eller ödmjukt berätta om kvällens bästa episoder, lärdomar och framtida utmaningar.

Anmälan & Avgift

Anmälan görs i respektive facebook-event på Västkust Surfski. Anmälningsavgiften på 50kr är ett självkostnadspris för fika, direkt till paddelvärden. Anmälan och avgift är bara till för att vi ska kunna förbereda det viktigaste – fika. Alternativ anmälan via mejl/SMS/swish direkt till paddelvärden.

 

 

Notera nu direkt alla onsdagarna i din kalender och markera som prioriterat, för detta vill du inte missa!