Onsdagsserien 2020

Välkommen till OS – 2020

För att få träffas oftare och paddla tillsammans har vi infört onsdagsserien. Under någon timma paddlar vi en förutbestämd bana. De som vill tävla och paddla så fort de bara kan gör så. De som vill ta det lite lugnare och kanske paddla tillsammans med någon mer erfaren gör det. Innan start pratar vi ihop oss och bestämmer hur många varv på banan var och en tänker paddla. 

Obligatorisk fika för alla deltagare efteråt. Att inte stanna för fika = fikafusk och hanteras av seriens disciplinkommitté 😉


Tid, Paddelvärd, Plats

Onsdag 6 maj  Göran och Lilian Larsson Smarholmen Onsala

Onsdag 20 maj  Kristin Utbult Öckerö

Onsdag 3 juni  Evy och Teresia –  Killingsholmen

Onsdag 17 juni Emma och Elin –  Åsa

Onsdag 12 augusti Anki och Pedro – Björlanda

Platsen blir enligt värdens beslut, helt eller delvis eller inte alls baserad på prognos. En inte alltför vild gissning är att vi kommer använda välkända surfski-spots, där vi brukar paddla, men vi ska också försöka hitta nya hoods, eller de ställen där mindre grupper brukar paddla, men inte alla har varit. Kanske i ditt eget hemmavatten. Ja – Vi kör även om det blir plattvatten – det är en del av sporten. Då får vi svettas, flåsa och jobba med paddel-tekniken! Syftet är att
*tävlingssugna får ett riktigt bra träningspass i tävlingsfart
*nyfikna och oerfarna får paddla i någons sällskap (om de vill). 

*och allt där emellan. 

Banor: Vanligtvis används öar el bojar för att skapa en rundbana. 1- flera varv paddlas, totalt ca 7 km för de snabbaste.

Målet är att alla ska vara i mål ungefär samtidigt, så att vi kan fika tillsammans och ljuga, skryta eller ödmjukt berätta om kvällens bästa episoder, lärdomar och framtida utmaningar.

Tid? Runt kl 18 brukar vi dra igång.

Anmälan & Avgift

Anmälan görs i respektive facebook-event på Västkust Surfski. Anmälningsavgiften på 50kr är ett självkostnadspris för fika, direkt till paddelvärden. Anmälan och avgift är bara till för att vi ska kunna förbereda det viktigaste – fika. Alternativ anmälan via mejl/SMS/swish direkt till paddelvärden.